Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-05@11:10:55 GMT

چرا در شب‌های قدر جوشن کبیر می‌خوانیم؟

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۱۴۸۰۹

چرا در شب‌های قدر جوشن کبیر می‌خوانیم؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت‌الاسلام والمسلمین کریم مؤمنی، عنوان کرد: در روایاتی از اهل بیت (ع) آمده است که "اگر آدمی از جهنم خلاص شده و رهایی یابد، بقیه دعا‌های او نیز مستجاب می‌شود"، از آنجا که ماه مبارک رمضان نیز، بهترین موقعیت جهت استجابت دعا است، باید بندگان برای این امر مهم یعنی خلاصی و رهایی از آتش جهنم در این ماه بسیار دعا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه، دعا‌های معروفی که در ماه رمضان خوانده می‌شود، همگی به خلاصی و رهایی از آتش جهنم اشاره کرده‌اند، گفت: در فرازی از دعای ماه مبارک رمضان اینگونه می‌خوانیم که " مُنَّ علیَّ بفکاکِ رغبتی من النار" به این معنا که " (خدوندا) بر من منت بگذار، به آزاد ساختنم از آتش جهنم".

این کارشناس مذهبی افزود: همچنین در میان ۱۰۰ فراز از دعای جوشن کبیر نیز از خداوند درخواست خلاصی از آتش جهنم داریم، بنابراین می‌توان گفت یکی از دلایل خواندن دعای جوشن کبیر در شب‌های قدر و در ماه مبارک رمضان، این است که کلیدی‌ترین و اساسی‌ترین درخواست‌های بندگان در آن ذکر شده است.

مؤمنی با اشاره به این مطلب که ما گرفتاریم و شب‌های قدر راه نجات ماست، عنوان کرد: ذکر "سبحانک یا لا اله الا انت، الغوث الغوث خلصنا من النار یا رب" بخشی از ذکر یونسیه است، همانطور که حضرت یونس زمانی که در شکم نهنگ گرفتار شد و تنها راه خلاصی از این گرفتاری را درخواست از خداوند دانست، ما بندگان نیز تنها راه رهایی از گرفتار شدن در آتش جهنم را درخواست ملتمسانه از خداوند می‌دانیم و این درخواست مهم تا انتهای دعای جوشن کبیر، ۱۰۰ مرتبه تکرار می‌شود.

دعای جوشن کبیر، زرهی در برابر آسیب‌ها

وی با بیان اینکه دعای جوشن کبیر را جبرئیل به سوی پیامبر اکرم (ص) نازل کرد، گفت: روزی جبرئیل، به پیامبر اکرم (ص) فرمود "آیا می‌خواهی دعایی را به تو یاد دهم که اگر آن را به همراه داشته باشی، همچون زرهی تو را از آسیب‌ها حفظ می‌کند؟!، به طوری که با وجود آن دیگر نیازی به هیچ گونه زره نداری".

این کارشناس مذهبی افزود: این چنین بود که نام این دعا به "جوشن کبیر" یعنی "زره بزرگ" معروف گشته و بر پیامبر گرامی اسلام (ص) نازل شد، این دعا همچون زره فولادینی است که طبق روایات، همراه داشتن آن، آدمی را از انواع آسیب‌ها حفظ خواهد کرد.

مؤمنی تاکید کرد: دعای جوشن کبیر همچنین از دعا‌هایی است که طبق احادیث، همراه داشتن آن برای اموات نیز سفارش شده، بنابراین این دعا بر روی کفن میت نیز نگاشته شده و همراه او دفن می‌شود، البته باید به گونه‌ای باشد که پس از دفن میت، در زیر خاک به آن بی احترامی نشود، چرا که قریب به ۱ هزار اسماً الهی در دعای جوشن کبیر ذکر شده است.

وی با اشاره به اینکه اوج امید بندگان به عفو و بخشش الهی در شب قدر است، بیان کرد: از آنجایی که در‌های رحمت خداوند در چنین شب‌هایی گشوده است، بهترین موقعیت جهت طلب عفو و رهایی از آتش جهنم در شب‌های قدر است و این فرصت را باید غنیمت شمرد؛ خواندن دعای جوشن کبیر همراه با صد مرتبه درخواست خلاصی از آتش جهنم از پروردگار، می‌تواند یکی از بهترین دعا‌ها در این شب‌ها باشد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

دعایی که کلیدی‌ترین و اساسی‌ترین درخواست‌های بندگان در آن ذکر شده است

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خواندنی ها ادعیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۱۴۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران


به گزارش تابناک به نقل از خبرآنلاین، نشریه فارن پالیسی در مقاله ای با عنوان "چین واقعاً چقدر بر ایران اهرم دارد؟" نوشت: حتی قبل از اینکه ایران صدها هواپیما بدون سرنشین و موشک را به سمت اسرائیل پرتاب کند، مقامات آمریکایی از چین خواسته بودند تا از نفوذ خود برای متقاعد کردن تهران برای مهار اقدامات تحریک‌آمیز خود و گروه‌های مقاومت در سراسر خاورمیانه استفاده کند.

حمله انتقام جویانه ایران که اولین حمله مستقیم این کشور به خاک اسرائیل بود، ایالات متحده را به استفاده بیشتر از اهرم بالقوه پکن در خاورمیانه ترغیب کرده است. چین مدت‌هاست که بزرگترین شریک تجاری ایران است و مقامات ارشد ایالات متحده از جمله رئیس جمهور جو بایدن، به طور علنی از پکن خواسته‌اند تا به کنترل تهران کمک کند، به ویژه در حالی که ماه‌ها حملات گروه انصارالله در دریای سرخ که توسط ایران تشویق می‌شوند، حمل و نقل جهانی را مختل کرده است. جان آلترمن، مدیر برنامه خاورمیانه در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی گفت: « حدود یک سوم از کل تجارت ایران با چین شکل می‌گیرد و این کشور به یک محافظ مهم برای منافع ایران در شورای امنیت تبدیل شده است. به نظر من چین تنها کشوری است که بیشترین توانایی را برای نفوذ بر ایران دارد، اگر بخواهد.»

با افزایش تنش بین اسرائیل و ایران، قانونگذاران آمریکا فشار را بیشتر می‌کنند. در تازه‌ترین اقدام، مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت قریب به اتفاق قانون تحریم‌های انرژی ایران و چین را تصویب کرد. این قانون برای هدف قرار دادن شرکت‌های چینی که نفت خام ایران را خریداری می‌کنند و در نتیجه پول را به اقتصاد ایران پمپاژ می‌کنند، طراحی شده است. این لایحه برای تصویب نهایی به سنا منتقل شده است.

جاش گوتهایمر، نماینده دموکرات کنگره گفت: «در حالی که ما اینجا هستیم، ایران از تجارت نفتی خود با چین برای آوردن درآمد ۱۵۰ میلیون دلاری در روز استفاده می‌کند. چین با واردات میلیون‌ها بشکه نفت در روز، ایران را در تجارت نگه می‌دارد و بودجه‌های مهمی را برای برنامه هایی چون توسعه موشکی و تسلیحات هسته‌ای فراهم می‌کند.

اگرچه ایالات متحده به طور فزاینده ای به دنبال چین برای تحت تأثیر قرار دادن ایران است، برخی کارشناسان هشدار می دهند که این موضوع به این سادگی ها نیست.

کمتر کشوری به اندازه چین با ایران روابط اقتصادی قابل توجهی دارد. چین برای بیش از یک دهه بزرگترین شریک تجاری ایران بوده است، یک رابطه طولانی مدت که عمدتا حول محور تجارت نفت بوده است. بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳، شرکت‌های چینی واردات نفت ایران را بیش از سه برابر کردند و فروش را به بالاترین حد در ۱۰ سال اخیر رساندند.

اما روابط اقتصادی آنها به لحاظ نفوذ نابرابر است. به عنوان مثال، سال گذشته بیش از ۹۰ درصد صادرات نفت خام ایران به چین بوده است. با این حال، چین تامین‌کنندگان بسیار دیگری فراتر از ایران دارد و عرضه تهران تنها ۱۰ درصد از کل واردات چین را تشکیل می‌دهد.

پاتریشیا کیم، یکی از همکاران موسسه بروکینگز، به فارین پالیسی گفت: پکن به‌عنوان بزرگ‌ترین شریک تجاری و حامی قدرت بزرگ ایران، از کانال‌های ارتباطی ممتاز با تهران برخوردار است و بدون شک نفوذ بیشتری بر این کشور نسبت به ایالات متحده یا متحدانش دارد.

او افزود: «اگر رهبران چین تصمیم بگیرند رویکرد مداخله جویانه تری اتخاذ کنند، سخت است بگوییم که پکن چقدر می تواند تهران را مهار کند.»

ویلیام فیگوروآ، کارشناس روابط چین و ایران در دانشگاه گرونینگن هلند، گفت: در حالی که چین از نظر فروش و تجارت نفت دارای اهرمی است، استفاده از این اهرم هم از نظر سیاسی و هم از نظر لجستیکی چالش برانگیز است.

به عنوان مثال، پالایشگاه های خصوصی چین که در بازار سیاه فعالیت می کنند، به طور غیرقانونی بیشتر نفت ایران را خریداری می کنند، نه پالایشگاه های دولتی. او گفت که این پالایشگاه‌های خصوصی «به‌شدت دشوار است که کنترل شوند» و کنترل مستقیم واردات نفت ایران از چین را برای پکن چالش‌برانگیز می‌کند.

مقیاس سرمایه گذاری چینی ها در ایران که عمدتاً توسط شرکت های خصوصی هدایت می شود، همچنان یک موضوع آزاردهنده در روابط بین دو کشور است. فیگوئروا گفت که چین به طور مزمن در ایران سرمایه گذاری ناکافی کرده است، که شکایت هایی را از سوی تهران برانگیخته و بر تمایل آنها برای تن دادن به فشار چین تأثیر می گذارد.

*ترجمه: ابوالفضل خدائی

دیگر خبرها

  • اقدام بشردوستانه سرمربی ملوان در انزلی
  • درخواست استقلال خوزستان از سازمان لیگ/ داور با سپاهان را عوض کنید
  • واکنش فدراسیون فوتبال به درخواست وزیر ورزش
  • اندروید امن‌تر است یا iOS؟
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران
  • گوشه‌هایی از مراسم پرفیض دعای ندبه در امامزاده بهلول (ع) خوی + تصاویر
  • ببینید | آب‌گرفتگی معابر عشق‌آباد خراسان‌جنوبی و درخواست کمک توسط مردم
  • چند آموزه‌ مهدوی در دعای عهد و ندبه‌ ی امام صادق (ع)
  • زمزمه دعای کمیل در روستای لیلی یادگار + فیلم
  • امید اول بارسلونا در جهنم زرد غیب شد!